NEWS Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε συνεργάτης μας, επικοινωνήστε μαζί μας !

μυστικα ψησιματοσ

Details

LOCATION

Meat Market

PEOPLE

Max. 5 People

MEAT

Fresh Beef

TIMING

12:00 - 15:00

ψηνεστε για bbq ?

Αν ναι.., ελάτε στο κρεοπωλείο μας, διαλέξτε πρώτης ποιότητας κρέατα και λουκάνικα, ετοιμάστε την ψησταριά σας και οργανώστε βραδιές BBQ με φίλους. 

FRESH SPICES
FLAVORED MEAT

Μην το σκέφτεται. Βάλε όποια ψησταριά διαθέτεις να δουλέψει και φούντωσε τη φωτιά. Η κάπνα θα σ’ ενοχλήσει στη αρχή, αλλά τελικά το γευστικό αποτέλεσμα θα αποζημιώσει εσένα και τους φίλους που μαζευτήκατε να ψήσετε και να πιείτε στην αυλή, στη βεράντα ή, γιατί όχι, και στο πεζοδρόμιο. Εφοδιάσου με παϊδάκια, λουκάνικα κάθε είδους και ρίξ’ τα στη φωτιά. Αλλά όχι έτσι, χωρίς πρόγραμμα και ό,τι βγει. Το ψήσιμο θέλει μαστοριά, καλή διάθεση και λίγο πρόγραμμα.

Τα μυστικα του καλου ψηστη.

Ο χρόνος ψησίματος ποικίλλει από ψησταριά σε ψησταριά, από κάρβουνο σε υγραέριο. Ακόμη, εξαρτάται από το πόσο αέρα θα έχει την ημέρα που ψήνουμε.

Μυστικό 1

Μην αλατίζετε ποτέ το κρέας πριν από το ψήσιμο, καθώς το αλάτι μαζεύει τους χυμούς και το κρέας «στεγνώνει» και σκληραίνει. Ρίξτε αλάτι μετά το ψήσιμο ή λίγα λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος.

Μυστικό 2

Η μαρινάδα βοηθάει το κρέας να παραμείνει μαλακό και ζουμερό. Προετοιμάστε τη μαρινάδα σας αρκετές ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα ψησίματος. Αναλόγως το πάχος του κρέατος μπορείτε να καθορίσετε πόσο θα αφήσετε το κρέας να μαριναριστεί. Όσο πιο μεγάλο το κομμάτι, τόση περισσότερη ώρα χρειάζεται ώστε να απορροφήσει τα αρώματα. Καλό λοιπόν θα ήταν να το αφήσετε από 45 λεπτά έως και ένα 24ωρο. Προσοχή, αποφύγετε να μαρινάρετε με λεμόνι, κρασί ή ξύδι καθώς το κρέας θα σφίξει.

Μυστικό 3

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα πρέπει να γυρίζετε το κρέας ανά 2-3 λεπτά για να ψηθεί γρήγορα, σωστά και ομοιόμορφα. Το γύρισμα του κρέατος θα πρέπει να γίνει με λαβίδα ή σπάτουλα και όχι τριποντάς το με πιρούνι ή μαχαίρι. Χρησιμοποιώντας πιρούνι το μόνο που θα καταφέρετε είναι, να χάσει το κρέας τα ζουμιά του και να στεγνώσει.

Μυστικό 4

Για το ψήσιμο, βάλτε τη σχάρα να κάψει αρκετή ώρα. Το κρέας πρέπει να έρθει σε επαφή με δυνατή φωτιά στην αρχή ώστε να αποκτήσει κρούστα εξωτερικά. Έτσι θα συγκρατήσει τους χυμούς του και στο τέλος του ψησίματος θα είναι αφράτο και ζουμερό.

Εχτρα μυστικα

Πριν το ψήσιμο, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο και αφήστε το μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, έτσι όταν έρθει η ώρα, θα ψηθεί πιο γρήγορα και το σημαντικότερο, δε θα χάσει τους χυμούς του.

Εάν το μενού σας περιλαμβάνει σουβλάκια, βυθίστε τα ξυλάκια σε νερό για μισή ώρα ώστε να μην καούν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το κρέας να «ξεκουραστεί» για 5-6 λεπτά μετά το ψήσιμο και ύστερα κόψτε το.

Το κόψιμο πρέπει να γίνεται πάντα κάθετα προς τις ίνες του κρέατος για να δώσει πιο μαλακό αποτέλεσμα.

Προσπαθήστε να αποφύγετε το πολύ λεμόνι και τις έντονες σάλτσες, ώστε να μην υπερκαλύψετε τη γεύση του κρέατος.

Dish of the day

Chief Cook